Sunday, February 12, 2012

Sika-saka

Otsisin ja otsisin. Tuulasin internetis ringi ja küsisin sõpradelt, aga ikka ei leidnud mõnda normaalset ja lähedal asuvat suusarada ja suuskade laenutust. Pealegi oleks populaarsesse ja veidi kaugesse (rongiga 1,4 tundi) Thüringeni metsa suusatama minemiseks autot vaja. Aga äkki saab veel asja ja selgub, et tegelikult on kuskil nurgataga murdmaa suusa rada... See Saksamaa on kirju ja siiruviiruline.

Kirju meeldib nendele sakslastele kohe väga olla. Selle pärast on välja mõeldud ka karnevali aeg. Teise nimega vist fasching. Ma saan selles nii aru, et see on enne paastu aega enda välja elamine. Üritusi toimub pika aja vältel ja erinevates linnades. Nädalavahetusel oli Weimaris Fasching. Inimesed panid endale kõikmõeldavad kostüümid selga ja läksid pittu. See oli mõeldud, aga normaalsetele inimestele, mitte tudengiltele. Pileti hind oli 12-17 euroni! Teed ennast lollikeseks ja siis maksad veel 300 krooni peale.... Igaljuhul võis nädalavahetusel ringiliikumas näha keskealisi pereisasid klounimütsi ja teksade peale tõmmatud trussikutega, nõiast naine kõrval.

Mina alukaid teksade peale muidugi ei tõmmanud. Tegime hoopis sõpradega mängude õhtu. Ka siin on pop Aliase laadne sõnaseletusmäng. See, mis me aga mängisime oli väga advanced versioon. Nimelt oli iga sõna juures veel 4-5 sõna, mida sa seletades kasutada ei tohtinud. Näiteks oli sõnaks Päike ja kasutada ei tohi kuu, taevas, kollane, valgus. Sellele lisaks olid veel joonistamise ruudud ja ruudud kuhu peale sattudes pead sõnu tummalt lilla mehikese peal seletama. Mängisin kaasa õnneks ainult ühe ringi, sest siis oli kell juba nii palju, et pidi viimase bussi peale tõttama. Kaks sõna suutsin inglise-saksa segakeeles ära seletada. Jee :)

No comments:

Post a Comment