Sunday, November 27, 2011

Kas teatsite, et...

.... Inglismaal kuuluvad kõik luiged kuningannale. Seega ei saa ükski tavakodanik luike omada. (Britt ise rääkis. Süüdistage teda, kui see tõele ei vasta)

....Põhja-Koreas arvestatakse vanust hetkest millal sa loodud oled. Ehk siis inimesed sünnivad 1aastasena. Samuti on kõik ühel aastal sündinud inimesed ühe vanused, sest aasta vahetusega hakatakse uut eluaastat arvestama. Niisiis saan kohe palju palju vanemaks. Korea reeglite kohaselt. Hetkeseisuga peaksin olema siis  23, detsembris saama 24 ja uuest aastast peksin oma vanuseks ütlema 25 . Oh õudust!! :D
Hea on ikka Euroopas elada (:

.... Anni käis ooperis. Pean ausalt tunnistama, et pole just selle muusikažanri fänn. Võluflöödi peakangelanna oli aga tõesti uskumatult hea häälega. Bassilaulja mõmises samuti mõnusalt väga madalate nootidega. Weimari ooperimaja lava üle ei saa samuti kurta. Kena külastus oli. Kahju ainult, et subtiitreid ega ka mingit kava polnud. Saksa keelsest laulust ja tekstist oli raske aru saada.

...Mul on endiselt kõige maailma armsaim pedagoogilise praktika õpilane. Käisime esimest korda minu juhendaja ees tundi tegemas. Kõik läks kenasti. Juhendaja oli rahul. Keelega eriti raskusi polnud ja kõike õpetasin õigesti. Mõne hea nõuande ja saksa jõululaulud sain tunnist kaasa :)

1 comment:

  1. Arusaadavuse mõttes parem saksa kui itaalia. Samas mingis mõttes eesti keelne ooper on vist kõige hullem, sest kui teistest keeltest aru ei saa siis see ei ole pooltki nii mark kui emakeelest mitte aru saamine. Ma käisin mõni aasta tagasi La Traviatat vaatamas.. võibolla tänapäeva inimene ei olegi mõeldud ühte asja nii pikalt järjest kuulama/vaatama..

    ReplyDelete